fbpx

Sute de becuri de tip LED se vor aprinde pe străzile din Comrat. Agenția pentru Eficiență Energetică implementează un proiect de iluminare publică

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) implementează un proiect de iluminare publică la Comrat. Ieri, 28 octombrie, colaboratorii AEE au efectuat o vizită în teritoriu, pentru constatarea lucrărilor efectuate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul proiectului se implementează măsura de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public. Așadar, în acest scop vor fi utilizate:

  • 275 de corpuri de tip LED cu puterea de 124W;
  • nouă corpuri de tip LED cu puterea de 140W;
  • 28 de corpuri de tip LED cu puterea de 62W;
  • 15 corpuri de tip LED cu puterea de 78W;
  • 104 corpuri de tip LED cu puterea de 27W;
  • 12 corpuri de tip LED cu puterea de 102W.

Totodată, AEE precizează că în cadrul proiectului va fi asigurat inclusiv echipamentul necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării sistemului de iluminat public. Valoarea totală a lucrărilor depășește cinci milioane de lei

Pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică. Aceasta include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza și serviciile de supraveghere tehnică.

Totodată, în cadrul vizitei de ieri, angajații AEE au distribuit material informativ privind  eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă.

Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniu, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă.

Back to top button