fbpx

studiu | Opt ani – de atât timp are nevoie Republica Moldova pentru a vaccina împotriva COVID-19 circa 75% din populație

Dacă se va continua în același tempou, Republica Moldova va avea nevoie de opt ani pentru a vaccina 75 % din populația țării. Cel puțin așa arată un studiu realizat de Bloomberg în contextul începerii campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La realizarea calculului s-a ținut cont de numărul mediu de persoane vaccinate zilnic. La moment, indicele pentru țara noastră este de circa 1375 de persoane.

Menționăm că 75% reprezintă procentajul care asigură revenirea la normalitate a activităților și ridicarea restricțiilor pandemice.

Potrivit aceluiași studiu, Ucraina ar avea nevoie de 10 ani pentru a acoperi același procentaj, pe când România – de 17 luni.

Amintim că ieri, 19 martie, Republica Moldova a recepționat peste 24.500 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Președinta Maia Sandu a anunțat că până la sfârșitul lunii martie, în Moldova vor ajunge aproximativ 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citește și:

Vaccinul american anti-COVID ar putea ajunge la Chișinău. Maia Sandu a discutat cu producătorii Johnson&Johnson

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button