fbpx

Stop cadru | Țîcu, către Greceanîi: „Vă felicit. Statul v-a recunoscut victimă a represiunilor comuniste”

„Să mergeți să vă ridicați indemnizația de 500 de lei”. Este îndemnul parlamentarului Octavian Țîcu pentru președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi. Deputatul neafiliat a ținut să o felicite pe socialistă, după ce „statul a recunoscut-o drept victimă a represiunilor comuniste.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să vă felicit cu faptul că, la 12 ianuarie, Curtea Constituțională v-a recunoscut statutul de victimă a represiunilor comuniste. Să mergeți să vă ridicați indemnizația de 500 de lei, pe care o meritați din plin”, a declarat Octavian Țîcu la începutul ședineței plenare din 4 februarie.

Greceanîi nu a comentat declarațiile lui Țîcu. Aceasta a răspuns scurt: „Vă mulțumim!”.

ZUGO amintește că magistrații Curții Constituționale (CC) au hotărât, la 12 ianuarie curent, care sunt persoanele care pot fi considerate victime ale represiunilor politice. Lista a fost extinsă drept urmare a unei sesizări depuse la CC de Țîcu.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că victime pot fi considerate toate persoanele care s-au născut în locurile de represiune sau în drum spre ele, dacă măcar unul dintre părinți a avut de suferit.

Citește și: CC a decis. O sintagmă din legea cu privire la reabilitarea victimelor represiunilor politice, declarată neconstituțională 

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button