fbpx

Stoianoglo: „M-au informat că nu există dovezi”. Dosarul Laundromatului are aproximativ 500 de volume

Dosarul Laundromatului are aproximativ 500 de volume. Procurorul general a relatat, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, că atunci când a cerut să se analizeze materialele, i s-a comunicat că nu există dovezi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Responsabil de ridicarea dosarului a fost procurorul anticorupție. În același timp, Stoianoglo a criticat ofițerii care au investigat anterior cauza.

„Au adunat multă maculatură care nu este necesară. Conversații, informații despre conturi. (…) Acum sunt alți procurori. Le-am spus că e imposibil. Am făcut schimb de opinii timp de vreo trei ore. Am stabilit anumite acțiuni care trebuie să ne elucideze circumstanțele”, a precizat procurorul general.

În același timp, Alexandr Stoianoglo a menționat că autoritățile ruse au transmis Procuraturii un răspuns prin care informează că nu sunt dovezi despre faptul că banii spălați prin schema cunoscută drept Laundromat ar fi fost obținuți ilegal.

Referindu-se la declarațiile Ingăi Grigoriu de săptămâna trecută, șeful Procuraturii a menționat că ar vrea ca deputat să asculte și persoanele care s-au aflat sau rămân sub urmărire și au fost arestate anterior, declarând că unii și-au pierdut serviciul și familia sau chiar au încercat să își pună capăt zilelor.

Referindu-se la implicarea lui Veaceslav Platon în schemă, Stoianoglo a punctat că omul de afaceri controversat nu a fost niciodată audiat de anchetatorii care s-au ocupat anterior de dosar. Pe de altă parte, actualmente, potrivit oficialului, până nu îi vor stabili statutul în cadrul investigației, oamenii legii nu îl pot invita la audieri.

În cadrul aceleiași emisiuni, procurorul general a mai declarat că lui Vlad Plahotniuc i-ar putea fi înaintate noi învinuiri, dar și că este gata să aibă o întrevedere cu Maia Sandu, pentru a-i răspunde la întrebările pe care le are președinta aleasă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button