fbpx

„Știu că sunt oameni care au încă întrebări”. Șefa statului, gata să se vaccineze public contra COVID-19

Maia Sandu afirmă că este gata să se vaccineze public împotriva COVID-19. Președinta spune că o va face „pentru oamenii care au încă întrebări”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mențiunea a fost făcută de șefa statului în cadrul unei conferințe de presă, în contextul discuției despre venirea vaccinului de la AstraZeneca în Republica Moldova. De menționat este că, potrivit oficialei, imunizarea ar putea începe după ce preparatele trec Prutul.

Amintim că Republica Moldova așteaptă actualmente două loturi de vaccin. Până pe 3 martie urmează să vină doze primite prin intermediul programului internațional Covax. Totodată, premierul român a anunțat vineri că în scurt timp în Moldova vor fi expediate 21.600 de doze, dintre cele 200.000 promise de Iohannis.

Conform Planului național de imunizare, mai întâi vor fi vaccinați doctorii din secțiile de terapie intensivă. Potrivit unor informații apărute anterior în spațiul public, primii medici cărora li se va administra preparatul ar fi șefii departamentelor respective de la Spitalul Clinic Republican și Spitalul de Urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button