fbpx

AstraZeneca în loc de Moderna. Vaccinul donat de România pornește spre Republica Moldova

Premierul român Florin Cîțu anunță că în cel mai scurt timp în Republica Moldova vor fi expediate 21.600 de doze de AstraZeneca. Potrivit lui, aceasta este prima tranșă de preparate, care fac parte din ajutorul umanitar promis de Iohannis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne al României.Guvernul de peste Prut s-a convocat astăzi, într-o ședință online, pentru a aproba Hotărârea care operaționalizează această decizie.

„Este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”, afirmă Cîțu,

Precizăm că, anterior, consiliera prezidențială Ala Nemerenco declara că România, cel mai probabil ne va dona preparatul de la Moderna. Totuși, au apărut mai multe dificultăți în ceea ce privește autorizarea oferită de producător pentru a furniza vaccinul în Republica Moldova.

Totodată, de menționat este faptul că Maia Sandu anunța zilele trecute că prima tranșă va constitui 20.000 de doze. Conform ei, acestea urmează a fi suficiente pentru imunizarea întregului personal medical din Republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button