fbpx

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase de Copii din Chișinău are un nou aparat de ventilare mecanică de ultimă generație

Primăria Municipiului Chișinău informează că IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase de Copii a beneficiat de o donație din partea Ambasadei Republicii Chineze în Moldova, un aparat de ventilare mecanică de ultimă generație. Utilajul va fi distribuit Secției de terapie intensivă a instituției medicale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prezent la eveniment, primarul capitalei, Ion Ceban, a ținut să mulțumească administrației orașului chinez Xiʼan pentru această frumoasă inițiativă, menționând totodată că relațiile de colaborare dintre municipiul Chișinău și orașul Xiʼan evoluează de la nivelul de înfrățire la cel de prietenie, astfel încât faptele demonstrează că domeniile de cooperare pot fi extinse până la parteneriate de încredere.

În context, directorul Spitalului de Boli Infecțioase de Copii, Ludmila Bîrcă, a menționat că noul aparat de ventilare mecanică este al optulea din dotarea instituției medicale, iar utilajele de acest fel sunt foarte necesare, în condițiile când aici sunt tratați copii cu COVID-19 din toată republica. De asemenea, spitalul acordă asistență medicală și copiilor refugiați din Ucraina, diagnosticați cu diverse maladii infecțioase.

„Relațiile dintre orașele noastre vor permite şi în continuare dezvoltarea multidimensională, pe diverse domenii, inclusiv: comerț si economie, știință și tehnologie, cultură, educație, sport și medicină”, a mai spus edilul.

E de menționat că în ultimii 2 ani și jumătate, din bugetul municipal au fost alocate surse financiare pentru Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, inclusiv:
– pentru gestionarea crizei COVID – 2,9 milioane de lei;
– pentru reparaţii capitale – 3,9 milioane de lei;
– pentru achiziționarea utilajului medical – 2,5 milioane de lei;
– pentru reparaţii curente – 1 milion de lei.

Totodată, au fost întreprinse măsuri de optimizare a bazei tehnico-materiale, au fost renovate secțiile spitalicești și au fost dotate cu echipament medical de înaltă performanță, a fost reamplasat și reutilat cu echipament modern laboratorul, secțiile curative, secția de terapie intensivă și reanimare, cazangeria, dar și celelalte subdiviziuni ale instituției.

În prezent, pe teritoriul instituţiei medicale sunt executate lucrări de reparaţie a trotuarelor şi a locurilor de joacă pentru copii.

Articole asemănătoare

Back to top button