fbpx

stop cadru | A murit, dar este în viață? Gafă în Parlament: Deputații au ținut un moment de reculegere pentru Spiridon Vangheli

„A murit Spiridon Vangheli”. Aceasta este afirmația care a început să circule în spațiul public la 12 martie curent. Informația a ajuns, de asemenea, și în Parlament, unde deputații au ținut un moment de reculegere pentru scriitor. Din fericire, însă, informația s-a dovedit a fi falsă, iar Vangheli, care este infectat cu coronavirus „e bine”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial, informația conform căreia Spiridon Vangheli ar fi murit a fost publicată de TV8, care a făcut trimitere la purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgențe din Chișinău, Doina Arsene.

La scurt timp, deputații și-au exprimat părerea de rău, în plenul Parlamentului, în raport cu presupusul deces.

Totuși, a existat o discrepanță. Vangheli era, anterior, internat la Spitalului Republican.

Ulterior, s-a constatat că Doina Arsene l-a confundat pe Spiridon Vangheli cu Nicolae Dabija, care a pierdut lupta cu virusul în dimineața zilei de 12 martie.

Contactată telefonic.purtătoarea de cuvânt de la Spitalul Republican, Marina Zibliuc, a declarat că Spiridon Vangheli este în viață și „e bine”.

Totodată, și secretara de stat de la Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc, a comunicat că scriitoarul este în viață.

„Vin cu o noutate îmbucutăroare. Domnul Spiridon Vangheli este viu. Este transferat din secția Terapie Intensivă în departament la doamna Zinaida Alexa. Este sub control, monitorizăm starea de sănătate”, a spus oficiala.

Drept urmare, președinta Parlamentului și-a cerut iertare de la scriitor și a cerut ca persoanele care răspândesc informații false să fie pedepsite.

Citește și: COVID-19 ni l-a luat pe Nicolae Dabija. După zile de spitalizare, scriitorul a pierdut lupta pentru viață

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button