fbpx

Spania va administra a treia doză de vaccin anti-coronavirus categoriilor vulnerabile

Spania va administra a treia doză de vaccin anti-COVID-19 rezidenţilor din căminele de bătrâni şi altor categorii vulnerabile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Madrid, care a publicat în acelaşi timp date ce arată că rata infectărilor a scăzut în Spania la cel mai redus nivel după luna iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pacienţii oncologici care urmează un tratament cu chimioterapie sau radioterapie şi cei care au afecţiuni care necesită tratament imunosupresor vor fi de asemenea eligibili pentru a treia doză de consolidare a imunităţii, transmite agerpres.

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.075 de noi cazuri de COVID-19, iar în ultimele 14 zile rata infectărilor la 100.000 de locuitori a fost de 96, indicator ce a scăzut pentru prima dată sub 100 după data de 25 iunie.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

Principala agenţie sanitară federală din SUA, Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), a anunţat luna trecută că eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna administrate conform schemei actuale cu două doze a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, această concluzie rezultând în urma unui studiu realizat pe mii de angajaţi din centre de îngrijire şi spitale din şase state ale SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button