fbpx

sondaj | Năstase ar fi cel mai potrivit candidat la funcția de prim-ministru. Liderul Platformei DA, urmat de Durleșteanu și Gavrilița

Andrei Năstase ar fi cel mai potrivit candidat la funcția de prim-ministru. Este rezultatul unui sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Pe următoarele poziții se clasează Mariana Durleșteanu și Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, potrivit sondajului, peste 27% din repondenți au afirmat că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, s-ar isprăvi cel mai bine în funcția de premier.

Cu 25,3% se poziționează candidata propusă de socialiști, Mariana Durleșteanu. În timp ce, Natalia Gvrilița, care a fost înaintată repetat drept candidată la funcția de prim-ministră se clasează pe locul trei cu 15,5%.

Top-ul este urmat de Renato Usatîi (7,5%) și de Vladimir Voronin (3,4%).

Aproape 3% din respondenți au optat pentru alte candidaturi. Printre nominalizări se numără Vladimir Plahotniuc și Vasile Costiuc.

Totodată, 18,4% dintre moldovenii chestionați nu au știut să răspundă, fie au ales să nu o facă.

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat, anterior, că socialistul Igor Dodon ar fi negociat cu Andrei Năstase în privința candidaturii la funcția de prim-minsitru.

„Pentru Năstase ar fi trebuit să voteze deputații PSRM și grupul Pro Moldova, Andrian Candu, care nu au cerut nimic pentru ei înșiși. Sarcina lor este să rămână în Parlament și să prevină alegerile anticipate. Dar parteneri externi sunt împotriva numirii lui Năstase şi acesta a fost de acord că pactul cu diavolul este rău pentru țară”, a spus Usatîi.

La rândul său, Năstase a negat cele comunicate de Usatîi.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.191 de persoane și are o eroare maximă de +-3%.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button