fbpx

sondaj | Independența Transnistriei, unirea sau refacerea Uniunii Sovietice: Cum se divizează opțiunile moldovenilor?

Numărul moldovenilor care își doresc aderare la Uniunea Europeană a scăzut, însă a crescut ponderea celor care vor asociere cu NATO. Cel puțin așa arată informațiile prezentate de compania iData în urma unui nou sondaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, potrivit cercetării, din ianuarie și până în mai, a crescut de la 28,2% până la 29,9%. În același timp, ponderea celor care susțin asocierea cu Uniunea europeană a scăzut în perioada indicată de la 68,4% la 67,3%, iar numărul adepților unirii, după o creștere înregistrată până în martie, actualmente scade, arată cercetarea.

În același timp, din respondenții care au participat la studiul publicat marți, 28,5% ar accepta refacerea URSS și includerea în componența sa a Republicii Moldova. Totodată, mai mult de 23% dintre chestionați ar susșine recunoașterea independenței Transnistriei.

Conform iData, sondajul este unul reprezentativ la nivel național. În cadrul cercetării au fost chestionate 1227 de persoane din 84 de localități din toate regiunile, cu excepția celor din stânga Nistrului. Datele s-au colectat în perioada 19-28 mai, iar marja de eroare reprezintă +/- 2,7%.

Articole asemănătoare

Back to top button