fbpx

Șoferul de microbuz staționează în loc interzis, are salonul arhiplin sau discută la telefon? Anunțați poliția despre abateri

Staționarea neregulamentară a microbuzelor pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, în special în orele de vârf, este una dintre principalele cauze ale formării ambuteiajelor. În acest sens, Inspectoratul Național de Patrulare anunță că va monitoriza șoferii de maxi-taxi, iar în cazul depistării unor încălcări, aceștia vor fi sancționați în stația terminus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit punctului 80 din Regulamentul Circulației Rutiere, conducătorul vehiculului de rută este obligat să oprească pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor numai în stațiile semnalizate respectiv, cât mai aproape de trotuare sau acostament, astfel încât să fie exclusă îmbarcarea/debarcarea pasagerilor de pe trotuare.

Numărul persoanelor transportate nu trebuie să depășească numărul locurilor utilate, iar în timpul mersului, conducătorului vehiculului de rută i se interzice să poarte discuții cu alte persoane, convorbiri telefonice, să consume alimente, băuturi sau să fumeze.

Șoferii urmează să repună în mișcare vehiculul din stație doar după ce au luat măsurile necesare de precauție pentru a evita accidentul în traficul rutier și pe tot parcursul deplasării să respecte Regulamentul Circulației Rutiere.

Pentru siguranța proprie, pasagerii sunt îndemnați să urce și să coboare în transportul public doar în stații, să traverseze strada pe spațiile special amenajate, dar nu prin fața transportului care staționează și să sesizeze poliția în cazul în care, în timpul călătoriei, depistează încălcări comise de către șoferi.

Potrivit datelor INP, de la începutul acestui an, în țară s-au produs 45 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor. În urma lor, cinci persoane au decedat, iar 63 au fost traumatizate.

Articole asemănătoare

Back to top button