fbpx

Slovacia donează Republicii Moldova 10.000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19

Slovacia donează Republicii Moldova 10.000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe comune de presă și omologul său slovac Ivan Korčok.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispozitivele au ajuns în țara noastră împreună cu oficialul din Slovacia. Deocamdată nu este clar unde vor fi direcționate testele.

Anterior, România a oferit țării noastre 100.000 de teste rapide. Deși se propunea ca acestea să fie transmise pentru testarea gratuită a cadrelor didactice care nu au fost imunizate, s-a dispus ca acestea să ajungă la echipajele de pe ambulanță, pentru a stabili diagnoza rapid în cazul persoanelor suspectate că ar fi purtătoare ale virusului.

Conform Ministerului Sănătății, testarea pacienților suspecților de către echipajele medicale de pe ambulanțe a început marți, 4 septembrie. În condițiile apariției noilor tulpini ale virusului, care sunt mai agresive și mult mai contagioase, cetățenii au fost rugați să fie responsabili, prudenți și să se adreseze medicului de familie sau să apeleze Serviciul 112 dacă apar simptome ale bolii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button