fbpx

Situaţie dramatică la București: Morgile sunt pline, iar Arhiepiscopia pune la dispoziție capelele

Morgile spitalelor din capitala României sunt pline zilele acestea, din cauza numărului mare de pacienţi decedaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2. În această situaţie, Arhiepiscopia Bucureştilor vine în ajutor şi transmite, sâmbătă seara, că pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere şi capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate.

„Biserica îşi exprimă solidaritatea cu instituţiile şi autorităţile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situaţie provocată până acum de pandemie şi apreciază efortul medicilor şi al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieţii pacienţilor grav bolnavi”, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor, potrivit Mediafax.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din Bucureşti, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, un mesaj către credincioşi, de a respecta „cu stricteţe” sfatul medicilor şi măsurile sanitare.

Vezi și: Președintele României, apel la vaccinare: Vorbim de o catastrofă. Spitalele sunt arhipline, medicii lucrează non-stop, nu mai sunt locuri la ATI

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button