fbpx

Președintele României, apel la vaccinare: Vorbim de o catastrofă. Spitalele sunt arhipline, medicii lucrează non-stop, nu mai sunt locuri la ATI

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, sâmbătă, prin intermediul paginii sale de Facebook. Șeful statului spune că România se confruntă cu o catastrofă, „spitalele sunt arhipline, medicii lucrează non-stop, iar locuri la ATI nu mai sunt disponibile”, și îndeamnă din nou la vaccinare anti-COVID.

Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene„, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a îndemnat din nou pe români să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

„Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a conchis șeful statului român în postarea sa pe Facebook.

România primeşte ajutor medical din Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria, Polonia şi de la OMS

România primeşte ajutor din mai multe state europene, Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria, Polonia şi din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, constând în medicamente, echipamente, teste, transferul unor pacienţi cu coronavirus, a anunţat, vineri, şeful DSU, Raed Arafat.

Austria a trimis mai multe medicamente de terapie intensivă, iar un avion militar a transportat în această ţară doi pacienţi cu COVID-19. Cu Germania s-a finalizat partea oficială a documentelor pentru dozele de anticorpi monoclonali care urmează să ajungă în România în următoarele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite teste antigen şi concentratoare de oxigen, în timp ce Polonia a oferit anumite echipamente şi materiale, iar vineri s-a făcut al doilea transfer de pacienţi către această ţară. Continuă şi sprijinul Ungariei, cu preluarea de pacienţi, a transmis Arafat, care a precizat că 30 de pacienți se află deja în țara vecină.

Potrivit ultimei raportări de vineri, în 24 de ore au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane sunt internate la ATI.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button