fbpx

Situație alarmantă! Zeci de paturi, destinate copiilor infectați cu COVID-19, au fost activate în spitalele din țară

În toate spitalele pentru copii din Republica Moldova a fost suplinit numărul de paturi în secțiile de trate COVID-19. Despre aceasta anunță ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

La Institutul Mamei și Copilului a fost suplinit cu 45 de paturi, iar filiala Emil Coțaga, cu 21 de paturi și 10 în terapie intensivă, dintre care trei, destinate prematurilor. Câte 100 de paturi suplimentare au fost amenajate și la Spitalul pentru copii „V. Ignatenco” și Spitalul de boli contagioase.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească (ambulanța) pe tot teritoriul țării nu a întâlnit niciun refuz sau problemă la spitalizarea copiilor cu COVID-19. Ministerul Sănătății monitorizează permanent situația pentru a putea interveni în orice moment critic”, a precizat Ala Nemerenco.

Și la Spitalul clinic pentru copii din Bălți au fost asigurate încă 115 locuri suplimentare de internare, iar în spitalele raionale pentru copii din Edineți, Soroca, Hâncești, Căușeni, Comrat, Ciadîr-Lunga și Florești există posibilitatea să dubleze numărul de paturi.

De asemenea, ministra a precizat că fiecare spital raional are de la 15 la 20 paturi pediatrice activate, jumătate din ele au posibilitatea de extindere de până la 30 paturi.

ZUGO precizează că, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 3700 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 14 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Articole asemănătoare

Back to top button