fbpx

SIS s-a răzgîndit? Susține că nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită în privința magistratului Dorel Musteață

După ce Serviciul de Informați și Securitate (SIS) a emis o notă informativă remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo, din care reiese că Dorel Musteață și Nina Cernat, ambii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi persoane înstărite, cu mai multe locuințe, automobile, și terenuri agricole, instituția declară că, de fapt nu au fost identificați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința lui Dorel Musteață. Despre Nina Cernat, însă instituția nu a venit cu precizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Luând în considerare solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului din luna octombrie curent, precum și constatarea neinițierii de către Procuratura Generală a vreunei investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020, SIS a realizat, în limita competențelor legale, un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Mustață”, se arată în mesajul SIS.

Ca rezultat, a fost stabilit faptul, că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil.

„În același timp, menționăm că, de către conducerea Serviciului a fost dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS cu nr. 5/171 din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane”, conchide instituția.

Citește și: PG va investiga circumstanțele expuse în nota emisă de SIS în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat

 

Articole asemănătoare

Back to top button