fbpx

update | PG va investiga circumstanțele expuse în nota emisă de SIS în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat

(update 17:30)  SIS s-a răzgîndit? Susține că nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită în privința magistratului Dorel Musteață

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

Procuratura Generală vine cu precizări privind apariția în spațiul public a unei note informative emise la 28 ianuarie 2020 de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, adresată Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în care se invocă pretinse acțiuni de dobândire de către magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a bunurilor mobile și imobile, valoarea cărora depășesc substanțial mijloacele și veniturile declarate.

Astfel, PG informează opinia publică că, în rezultatul verificărilor efectuate s-a constatat că, nota informativă menționată supra nu a fost înregistrată în registrele informaționale și/sau materiale ale instituției în perioada 28 ianuarie 2020 până în prezent. În contextul acestei constatări, nu este cunoscut în ce circumstanțe domnul Alexandr Stoianoglo a primit nota respectivă de la angajații SIS și cum a gestionat această informație.

Totodată, instituția menționează că PG în temeiul informației devenite cunoscute în sursele media, examinează circumstanțele expuse în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate din 28 ianuarie 2020, ce îi vizează pe magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat prin prisma elementelor infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.

Amintim că Serviciul de Informați și Securitate (SIS), a emis o notă informativă remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo, din care reiese că Dorel Musteață și Nina Cernat, ambii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi persoane înstărite, cu mai multe locuințe, automobile, și terenuri agricole.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button