fbpx

SIS a creat o nouă subdiviziune menită să lupte împotriva „corupției mari”

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), anunță despre crearea unei subdiviziuni cu atribuții în domeniul verificării integrității, menite să lupte împotriva fenomenului „corupției mari”. Un ordin în acest sens a fost semnat luni, 6 septembrie, de către directorul SIS, Alexandr Esaulenco.

SIS își susține că îți concentrează constant eforturile orientate spre consolidarea capacităților instituționale în direcția prevenirii și combaterii fenomenului corupției ce afectează securitatea națională, acest fapt fiind reflectat în cadrul priorităților Serviciului pentru anul 2021, aprobate în cadrul ședinței extraordinare a Colegiului Serviciului de Informații și Securitate, desfășurată la 30 decembrie, 2020, dar și în alte documente de politici naționale, adoptate de către autoritățile administrației publice centrale ale Republicii Moldova.

În acest sens, SIS a inițiat un proces de redimensionare a forțelor și mijloacelor instituției având ca punct de reper practica altor servicii de intelligence din spațiul UE, care au prezentat rezultate meritorii în lupta împotriva fenomenului „corupției mari”.

„Astfel, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate, astăzi, 06 septembrie, a fost creată o subdiviziune cu atribuții în domeniul verificării de integritate ce este parte integrantă a subunității SIS responsabile de apărarea ordinii constituționale. Reconfigurarea forțelor și mijloacelor instituției are ca scop eficientizarea realizării obiectivelor Serviciului prin valorificarea și generalizarea bunelor practici internaționale în domeniu”, se arată într-un comunicat emis de SIS.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button