fbpx

Și-a numit în funcții fiica și ginerele, însă el riscă să fie demis. Directorul unui gimnaziu, în conflict de interese

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit că, fiind în exercițiul funcției și având în același timp interes personal rezultat din relația cu persoane apropiate (fiica și ginerele), directorul unui gimnaziu sătesc din raionul Cahul nu a declarat și nu a soluționat conflictele de interese în care s-a aflat în perioada august 2018 – august 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Actul de constatare emis, se menționează că faptele admise de către director prin luarea deciziilor și semnarea actelor administrative și juridice în privința fiicei (numind-o în funcția de director adjunct) și a ginerelui (care activa în cadrul instituției), cu încălcarea dispozițiilor legale de declarare și soluționare a conflictelor de interese, constituie temei pentru încetarea raporturilor de muncă.

Astfel, inspectorul de integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către directorul gimnaziului, exprimată prin nedeclararea, nesoluționarea și admiterea conflictelor de interese în cazul luării deciziilor și semnării/încheierii actelor în privința persoanelor apropiate.

După rămânerea definitivă a Actului de constatare urmează a fi sesizată Direcția Generală de Învățământ Cahul în vederea încetării raporturilor de muncă ale directorului, care a emis acte cu încălcarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese.

Concomitent, persoana supusă controlului se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcție.

Articole asemănătoare

Back to top button