fbpx

„Semne bune anul are”. Mihai Popșoi, după reținerea lui Iurie Topală în Belgia

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare privind reținerea ex-directorul de la „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, de către ofițerii Interpol în Belgia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.
„Semne bune anul are! Fostul șef de la Calea Ferată reținut in Belgia. Este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidarea averii străină în proporții deosebit de mari și corupere activă. Toți trebuie să fie egali în fața legii”, se arată în postarea de pe Facebook a politicianului.

Amintim că joi, 13 ianuarie, Iurie Topală a fost reținut de către autoritățile belgiene și urmează a fi extrădat în Republica Moldova. Acesta a fost dat în căutare internațională, iar urmărirea penală a fost pornită pe mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru escrocherie, delapidări și abuz de serviciu. Procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu este de 250 de milioane de lei. În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei.

Articole asemănătoare

Back to top button