fbpx

PCCOCS, despre reținerea lui Iurie Topală de către Interpol: Urmărirea penală este pornită pe mai multe capete de acuzare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări reținerea fostului șef de la „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, de către ofițerii Interpol din Belgia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, autoritățile din Republica Moldova au transmis celor din Belgia o parte din actele necesare pentru extrădare, urmând să fie prezentate și celelalte. Potrivit PCCOCS, urmărirea penală este pornită pe mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru escrocherie, delapidări și abuz de serviciu. Procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

„Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu este de 250 de milioane de lei. În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele”, anunță administrația PCCOCS.

Totodată, procurorii comunică faptul că în data de 30 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura arestului preventiv aplicate în privința învinuitului. În cadrul investigațiilor contribuie și angajați Serviciului de Informații și Securitate, Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, Serviciului Fiscal de Stat, precum și cei de la Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor.

„Investigațiile continuă, iar societatea va fi informată odată ce vor deveni disponibile spre publicare date de impact social major”, conchide PCCOCS.

Articole asemănătoare

Back to top button