fbpx

Șeful diplomației R. Moldova, în vizită de lucru la Madrid: Cu ce oficiali se va întâlni Popescu

La invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno, în perioada 23 – 24 ianuarie Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, va efectua o vizită de lucru la Madrid, Spania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se va discuta aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, agenda europeană a Republicii Moldova, organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene dar și subiectele de actualitate în plan regional în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Agenda de lucru va cuprinde consultări bilaterale moldo-spaniole la sediul ministerului de externe al Spaniei. După întrevederea delegațiilor naționale, Popescu va susține declarații de presă care vor fi transmise în direct pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene după ora 16:30 (ora Chișinăului) pe 24 ianuarie.

În programul de lucru, voi avea întrevederi cu Meritxell Batet Lamaña, președinta Congresului Deputaților, Pau Mari Klose, președintele comisiei politică externă al Congresului Deputaților, Santiago Miralles, directorul Școlii diplomatice spaniole”, a mai spus ministrul.

Totodată, va participa la atelierul de lucru organizat de Consiliul European pentru Relații Externe, pe subiectul Comunității Politice Europene, găzduite de Republica Moldova pe data de 1 iunie.

În marja vizitei, voi vizita Centrul Satelitar al Uniunii Europene SATCEN, voi susține o lecție publică la Școala diplomatică din Spania și voi acorda interviuri presei naționale spaniole. În seara zilei de 24 ianuarie, mă voi întâlni cu diaspora la sediul ambasadei Republicii Moldova de la Madrid”, a conchis Nicu Popescu.

Articole asemănătoare

Back to top button