fbpx

Se va organiza sau nu Ziua Vinului în 2021? Răspunsul ministrei Sănătății

Ziua Națională a Vinului, marcată în Republica Moldova în prima sâmbătă și duminică a lunii octombrie, ar putea fi desfășurată. Cel puțin așa a dat de înțeles Ala Nemerenco în studioul ProTV, precizând că decizia finală va aparține Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, prezentarea certificatelor corespunzătoare la intrarea la eveniment ar diminua riscurile. „Nu cred că este necesar să ne limităm totalmente și să renunțăm la viață. Cu atât mai mult că nu este vorba despre Ziua Vinului, este vorba despre posibilitatea ca agricultorii să-și prezinte produsele, să poată vinde”, spune funcționara.

Aceasta a reiterat că decizia finală va aparține Comisiei. Totuși, conform Alei Nemerenco, totul depinde de modul în care evenimentul va fi organizat.

De menționat este că tot în studioul ProTV aceasta a făcut anumite precizări referitoare la impunere certificatelor de imunizare pentru cei care vor să meargă la evenimente, menționând că „ringul de dans nu este restaurant” și că „organizatorii de spectacole și concerte n-ar trebui să privească aceste restricții prin prisma acestui certificat scump. Avem multă lume care a trecut deja prin boală, sunt multe persoane vaccinate și astfel îi motivăm și pe alții să se vaccineze și am putea să avem sălile de spectacol pline la capacitatea de 75%”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button