fbpx

Se încheie protestele? Fermierii anunță că își retrag tractoarele din Piața Marii Adunări Naționale

Agricultorii anunță că își retrag tractoarele din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Anunțul a fost făcut pentru AgroTV de către președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, începând cu ora 10:00, tehnica va fi scoasă din PMAN. Decizia vine în contextul expirării pe 31 decembrie a permisiunii de a desfășura evenimentul.

În același timp, Mârzenco a precizat că fermierii au avut o întrevedere cu Maia Sandu, care a promis să intervină pentru a ăi ajuta. În același timp, potrivit lui, dacă nu vor primi ajutor, protestele vor fi reluate.

Amintim că agricultorii au iești la proteste încă de la mijlocul verii, însă manifestațiile au luat amploare în decembrie. Aceștia au adus tehnica în centrul capitalei și au amenințat autoritățile că vor bloca hotarul țării, pentru a nu permite importurile și exporturile produselor.

Astfel, agricultorii au manifestat nemulțumirea fața de unele prevederi ale politicii bugetar-fiscale, solicitând compensațiile care le-au fost promise după ce culturile de grupa a doua au fost afectate de secetă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button