fbpx

video | Agricultorii ar putea bloca și vama Leușeni. „Dacă nu vom fi auziți, vom merge și la chestii radicale”

Mai mulți agricultori au pornit ieri seară spre punctul de trecere a frontierei, Leușeni, dar au fost opriți de Poliție. Fermierii spun că protestul se va desfășura astăzi, 22 deecembrie, chemând și mai mulți colegi de breaslă să li se alăture.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agricultorii, care încă de ieri seară sunt pe drum spre vama Leușeni, au declarat că în ultimii patru ani le-au fost promise multe, însă puține s-au făcut, iar acum a venit timpul să revendice tot ce li se spunea că vor primi.

Potrivit agricultorilor, astăzi, fermierii din toată R. Moldova vor ieși să protesteze în mai multe regiuni din țară. Aceștia au spus că azi vor fi și mai mulți decât dățile precedente, sperând că vor scoate în stradă sute de tractoare și fermieri.

„Alăturați-vă nouă, demonstrați că sunteți solidari și că nu sunteți indiferenți de soarta țării. Vă îndemnăm să ieșim mâine masiv la protest. Nu ne ducem de aici până nu vom fi auziți”, a adăugat un fermier.

Totodată, aceștia au mai declarat că temporar nu vor bloca vama, însă în lipsa unui răspuns pozitiv de la guvernare, vor îngreuna procesul de lucru celui mai tranzitat punct de trecere din țară.

„Dar dacă nu vom fi auziți, la un moment dat vom merge și la chestii radicale”, au precizat agricultorii.

De asemenea, luni, 21 decembrie, încă un grup de manifestanți a pornit de la sudul țării spre Parlament cu tractoarele. Agricultorii vin de la Palanca și Tudora.


Amintim că miercuri, 16 decembrie, agricultorii au venit în fața Legislativului și erau gata să urce pe scări cu tractoarele. În urma evenimentului, mai mulți ofițeri ar fi fost răniți, iar jurnaliști – stropiți cu gaz lacrimogen.

Manifestanții sunt nemulțumiți de mai multe măsuri bugetar-fiscale. În același timp, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de secetă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button