fbpx

Votat în toiul nopții: PSRM și Pentru Moldova au aprobat proiectul politicii bugetar-fiscale

Parlamentarii au votat, în grabă și aproape de miezul nopții, proiectul politicii bugetar-fiscale. Legea a fost adoptată cu 56 de voturi ale deputaților socialiști și a celor din grupul Pentru Moldova, constituit din transfugi de la PP Șor și Pro Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul elaborat de către Guvern, conține modificări a 43 de legi, având ca obiectiv ajustarea legislației bugetar-fiscale și vamale la evoluția proceselor economice și sociale ca urmare a situației epidemiologice existente la nivel național și internațional.

Proiectul prevede un ansamblu de măsuri și instrumente elaborate și promovate în vederea acumulării resurselor financiare la bugetul public național care sunt indispensabile pentru satisfacerea necesităților publice, precum și constituie un instrument cu ajutorul căreia statul intervine în orientarea proceselor economice”, transmite Parlamentul.

Opoziția parlamentară a criticat dur acțiunile celor din PSRM și Pentru Moldova. Deputații Platformei DA și PAS s-au arătat indignați și nemulțumiți de votarea în grabă a legilor și au declarat unanim că actele normative „nu au fost elaborate pentru beneficiul cetățenilor, dar pentru a acoperi mai multe scheme de corupție”.

Citește și: Opoziția a revenit în Legislativ: „Nici în timpurile lui Plahotniuc nu a fost așa ceva”

Totodată, vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, a dat de înțeles că amendamentele prpuse la proiect ul de lege nu ar fi fost discutate amănunțit. De celaltă parte, socialistul Petru Burduja a dat asigurări că „fiecare amendament a fost examinat cu multă atenție”.

Proiectul de lege, dar și sinteza amendamentelor pot fi văzute aici.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button