fbpx

Se anunță ghețuș și viscol! Cod PORTOCALIU de ninsori, lapoviță și vânt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță condiții complicate ale vremii! Instituția a emis, pentru perioada 25 noiembrie (ora 22:00) – 26 noiembrie (ora 20:00) avertizări de cod galben și cod portocaliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru regiunea nord a fost anunțat cod galben și se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, izolat puternice (15-25 l/m2). De asemena, izolat se vor forma depuneri de lapoviță.

Cod portocaliu a fost anunțat pentru regiunea de centru și sud, unde se prevăd precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli.

Ne pregătim pentru vreme neplăcută în acest weekend

Potrivit SHS, în următoarele trei zile vom fi influențați de un ciclon sudic, adică vor cădea ploi cu transformare în lapoviță și ninsoare, la început de perioadă pe centru și sud, apoi cu extindere și în restul teritoriului, iar duminică izolat puternice.

Pe 26 noiembrie izolat se va semnala ghețuș, viscol și depuneri de lapoviță.

Vântul va sufla din sectorul de nord în general moderat, doar duminică va fi destul de agitat.

Temperaturile vor fi într-o tendință de scădere atât ziua cât și noaptea. Astfel, minimele vor fi în jur de 0ºC sâmbătă, iar luni vor fi între -4..-9°C.

Ziua maximele, la fel, vor scădea de la +2..+6°C sâmbătă până în jur de 0°C luni.

Articole asemănătoare

Back to top button