fbpx

Scumpiri la ASP: Șoferii vor plăti mai mult pentru înmatricularea vehiculului și eliberarea plăcuțelor

Agenția Servicii Publica (ASP) anunță schimbarea tarifelor pentru unele servicii prestate. Este vorba în special de documentarea șoferilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, pentru eliberarea certificatului de înmatriculare pentru vehicul se va plăti 330 de lei, comparativ cu tariful vechi de 320 de lei. Eliberarea unui set de plăcuțe de înmatriculare va costa 550 de lei, în loc de 480 de lei.

Identificarea vehiculului în cazul primei înmatriculări în Republica Moldova ajunge la 600 de lei, comparativ cu 400 de lei anterior, iar identificarea vehiculului înmatriculat în Republica Moldova s-a scumpit cu 80 de lei, de la 200, ajungând la prețul de 280 de lei.

În același timp, ASP precizează că oferă mai multe servicii gratuit, există înlesniri, iar unele tarife s-au menținut s-au s-au micșorat. Spre exemplu, eliberarea permisului de conducere provizoriu pe perioada confecționării permisului de conducere permanent rămâne la prețul vechi de 80 de lei.

Întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a confirmării valabilității permisului de conducere eliberat de autoritățile străine costă 130 de lei în loc de 400, iar prețul verificării autenticității permisului de conducere nesupus evidenței în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule în procesul preschimbării acestuia în permis de conducere al Republicii Moldova  a scăzut de la 250 la 100 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button