fbpx

Scuarul Consiliului Europei din capitală va fi renovat. Când vor fi gata lucrările

Primăria municipiului Chișinău informează că scuarul Consiliului Europei din sectorul Buiucani al capitalei va fi reabilitat. Proiectul presupune valorificarea spațiului public cu suprafața de 1,2 ha, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Mihail Kogălniceanu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, în decurs de 2 săptămâni vor fi inițiate activități pentru renovarea obiectivului, iar beneficiar al lucrărilor este pretura sectorului Buiucani. Decizia de reabilitare a fost luată de către grupul de lucru din cadrul municipalității care a inspectat recent zona de interes public din centrul istoric al capitalei.

Lucrările vor fi executate în perioada iulie – septembrie, a.c. și presupun amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare, a iluminatului public, a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi), precum și a sistemului de monitorizare video a obiectivului.

Terenul de joacă pentru copii, instalat cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău își va păstra conceptul în noul proiect de renovare a scuarului.

Articole asemănătoare

Back to top button