fbpx

Sărbătoare fastuoasă la Orhei cu un concert de excepție și tradiționala masă mare. Cum vor fi marcați cei 465 de ani ai orașului?

Municipiul Orhei va marca printr-o sărbătoare specială ziua orașului, care împlinește vineri 465 de ani. Programul organizat de autoritățile locale prevede atât partea festivă, cât și activități distractive pe parcursul întregii zile, inclusiv o premieră specială – show-ul oamenilor în culori, dar și tradiționala masă mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sărbătoarea va începe la ora 10:00 cu un marș în centrul orașului și depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. Tot atunci va fi intonat și imnul oficial al municipiului Orhei.

În cel mai scurt timp vor începe distracțiile cu o premieră specială  show-ul oamenilor colorați, care reprezintă un spectacol dansat al unui grup de persoane îmbrăcate în haine și măști în culori diferite. Este unul din cele mai noi și mai în vogă showuri internaționale și o premieră absolută la Orhei. Vor urma un concert organizat de copii, dar și un show al zmeilor de hârtie, urmate de numerele artistice prezentate de colectivele folclorice și o prezentare de modă a brandurilor autohtone.

Programul zilei mai presupune masterclassuri gratuite pentru copii și maturi, dar și un târg tradițional, cu produse din ceramică, hand-made, suvenire și dulciuri. Ulterior, în acordurile orchestrei Mugurel, toți orheienii și oaspeții orașului vor fi invitați la masa mare, unde vor fi serviți gratuit cu bucate tradiționale.

Programul va continua cu un show al toboșarilor, dar și un nou spectacol al oamenilor în culori. Pentru seară, organizatorii au pregătit un concert de excepție cu cei mai îndrăgiți interpreți autohtoni. Pe scenă vor urca  „Lume”, „Brio Sonores”, Pavel și Cleopatra Stratan, formația „Catharsis”, dar și alți artiști autohtoni. Evenimentul va culmina cu focuri de artificii.

Articole asemănătoare

Back to top button