fbpx

Să părăsească teritoriul și să anuleze călătoriile. Încă o țară a emis o alertă de călătorie pentru regiunea transnistreană

Israel a emis o alertă de călătorie pentru regiunea transnistreană din R. Moldova, în contextul ultimelor evenimente care au avut loc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Având în vedere situația din regiunea transnistreană și faptul că capacitatea Ministerului de Externe de a acorda asistență cetățenilor israelieni care locuiesc acolo este restrânsă, cetățenii israelieni sunt îndemnați să părăsească Transnistria cât mai curând posibil.

În plus, Ministerul de Externe solicită cetățenilor israelieni care intenționează să sosească în Transnistria în viitorul apropiat să-și anuleze călătoria în acest moment”, a anunțat Joel Lion, ambasador nerezident al Israelului în Republica Moldova și Armenia, fost ambasador în Ucraina.

Amintim că joi, 28 aprilie, Bulgaria a emis o alertă de călătorie prin care își îndeamnă cetățenii să părăsească teritoriul Republicii Moldova de urgență cu „orice mijloc de transport disponibil”. 

Vineri, 29 aprilie, și Germania a recurs la acest gest, însă avertizarea de călătorie a Berlinului vizează doar Transnistria.

Potrivit Ministerului de Externe din R. Moldova, actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte.

Articole asemănătoare

Back to top button