fbpx

update | Bulgaria își îndeamnă cetățenii să părăsească R. Moldova de urgență. Precizările Ministerului moldovean de Externe

(update 18:40) În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări: anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte.

Știrea inițială:

Cetățenii Bulgariei sunt îndemnați să părăsească teritoriul Republicii Moldova de urgență cu „orice mijloc de transport disponibil”. 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit ministerului de Externe bulgar, avertizarea a fost emisă în contextul ultimelor evenimente din stânga Nistrului.

„Având în vedere situația complicată în și din jurul Republicii Moldova, facem apel la poporul nostru să părăsească R. Moldova”, informează autoritățile din Bulgaria.

Cetățenii bulgari pot cere asistență Ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău.

Amintim că tensiunile din regiunea transnistreană au început luni, 25 aprilie, atunci când sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului. Ulterior, Chișinăul a confirmat faptul că și Aerodromul din Tiraspol a fost ținta unui atac care s-a soldat cu o explozie.

Vezi și: Focuri de armă în apropierea munițiilor de la Cobasna: Tiraspolul susține că împușcăturile au venit din Ucraina

Articole asemănătoare

Back to top button