fbpx

„Să mărești tarifele multă minte nu trebuie”. Chironda, despre posibila triplare a prețului călătoriilor în transportul public din capitală

Victor Chironda susține că pentru a mări tarifele „multă minte nu trebuie”. Declarațiile au fost făcute în contextul unei posibile majorări a prețului călătoriei în transportul public din capitală. Totodată, ex-viceprimarul de Chișinău critică propunerea edilului Ion Ceban, menționând că „gașca sa de manageri” nu este capabilă de a gestiona corect situația.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Să faci reforme, modernizare și optimizare, să cauți finanțări, să aplici la proiecte, să atragi specialiști necesită cunoștințe, integritate și multă, multă muncă. Dar aceste noțiuni sunt străine pentru politicienii populiști ordinari și pentru șmecherașii care îi înconjoară. Cât mai mulți bani mulși de la oamenii simpli și cit mai puțin control și transparență, ca să își poată umple buzunarele, până la următoarele alegeri. Asta e deviza lor”, scrie Chironda pe Facebook.

Mai mult, fostul viceprimar susține că împreună cu alți doi colegi au reușit într-un an să aducă în 3,5 milioane de euro, pentru a finanța reforma transportului public din Chișinău.

„Eu cu doi colegi am adus într-un an 3,5 milioane de euro pentru transportul public municipal, ca sa avem din ce finanța reformele. Am început implementarea benzilor dedicate și taxării electronice, ca sa oferim servicii mai calitative utilizatorilor”, se mai arată în postare.

La finalul mesajului, fostul viceprimar nu ezită să critice primarul și echipa sa.

„Ion Ceban și gașca sa de „manageri” au decis că tăt asta e greu și complicat și că soluția e triplarea tarifelor, în plină criză economică regională. Așa da manageri. Păcat de Chișinău. Regretabil și dureros pentru orășeni”, conchide Chironda.

Amintim că primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că prețul la călătoria cu transportul public din Chișinău ar urma să se scumpească. Astfel, o călătorie cu troleibuzul și autobuzul ar urma să coste șase lei. Totodată, abonamentul ar urma să fie de 2-5 ori mai ieftin, promite edilul.

„Remarc că prețul real la o călătorie cu troleibuzul este de 7,40 lei, iar pentru autobuz, în raza orașului, 19 lei. În raza municipalității este de 28 de lei”, a spus edilul.

Citește și: Deputat, despre posibilitatea scumpirii călătoriilor în transportul public din Chișinău: Va fi rezultatul unei târguieli murdare

Articole asemănătoare

Back to top button