fbpx

Deputat, despre posibilitatea scumpirii călătoriilor în transportul public din Chișinău: Va fi rezultatul unei târguieli murdare

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Alex Trubca, susține că votarea noilor tarife în transportul public de către Consiliului Municipal Chișinău (CMC) va fi „rezultatul unei târguieli murdare”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acum vreo 3 săptămâni Primarul Ceban a introdus pe ordinea de zi a CMC proiectul de aprobare a majorării tarifelor în Transportul Public Municipal la 6 lei.

Atunci PAS a anunțat că nu poate susține o majorare fără 2 elemente cheie care să asigure corectitudinea utilizării banilor de către Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze și anume: i) selectarea unor administratori pe bază de concurs și ii) realizarea unui audit financiar și funcțional la cele 2 întreprinderi.

Tot atunci, proiectul fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău. Aparent, Ceban nu a reușit să-și adune voturile la PSRM și aliații lor din CMC.

Azi Ion Ceban a ieșit într-o conferință de presă în care justifică neceistatea majorărilor. Evident nimic nu spune despre realizarea unor măsuri de control al administrării celor 2 întreprinderi, în schimb pare extrem de încrezut. Are voturile în CMC?

Este clar că votarea tarifelor în CMC va fi rezultatul unei târguieli murdare. Primarul va primi tarif majorat din care va putea fura prin directorii interimari de la cele 2 întreprinderi, iar votanții din CMC își vor primi terenurile, PUZ-urile și autorizațiile de construcții dorite.

Îndemn consilierii municipali de bună credință să nu susțină această decizie, care este rezultatul unei târguieli rușinoase. Fiecare votant al acestei decizii va răspunde în fața legii pentru înțelegerile obscure care stau în spatele acesteia și foloasele necuvenite pe care le vor obține de pe urma votării!”, a scris deputatul în mesajul său.

Amintim că primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că prețul la călătoria cu transportul public din Chișinău ar urma să se scumpească. Astfel, o călătorie cu troleibuzul și autobuzul ar urma să coste șase lei. Totodată, abonamentul ar urma să fie de 2-5 ori mai ieftin, promite edilul.

„Remarc că prețul real la o călătorie cu troleibuzul este de 7,40 lei, iar pentru autobuz, în raza orașului, 19 lei. În raza municipalității este de 28 de lei”, a remarcat edilul.

Articole asemănătoare

Back to top button