fbpx

S-au înregistrat sau nu în Republica Moldova cazuri de tromboze după vaccinare? Răspunsul Ministerului Sănătății

În Republica Moldova nu au fost confirmate cazuri de tromboză după imunizarea cu AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de responsabilii de la Ministerul Sănătății (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Denis Cernelea, secretarul de stat al instituției, a declarat pentru publika.md că dacă asemenea situații vor fi raportate, se va interveni cu recomandări. De asemenea, specialiștii punctează că riscul de infectare este mai mare comparativ cu riscul trombozelor.

Comparativ cu decizia autorităților din România, care au decis că vor schimba preparatul pentru rapel dacă se confirmă asemenea situații, Republica Moldova urmează să ia hotărâri, pe fundalul recomandărilor internaționale.

De menționat este faptul că unii experți sunt de părerea că toate serurile contra COVID-19 „atacă” aceeași proteină și ar putea antrena organismul în lupta contra COVID-19, chiar dacă sunt de la producători diferiți. Dovezi în acest sens, însă, nu există.

În pofida acestui fapt, Germania a recomandat deja folosirea altui preparat pentru a vaccina vârstnicii a doua oară, Norvegia urmează să stabilească până pe 15 aprilie dacă mai folosește AstraZeneca, Belgia, Franța și Marea Britanie au impus restricții de vârstă pentru utilizarea serului iar Finlanda a reluat deocamdată utilizarea medicamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button