fbpx

S-a împăcat cu gândul. Plahotniuc nu va ataca în judecată decretul prin care i-a fost retras Ordinul Republicii

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, nu va ataca în instanță decretul emis de președinta Maia Sandu prin care i-a fost retras Ordinul Republicii. Se întâmplă la scurt timp după ce avocatul său, Lucian Rogac, a declarat astăzi că probabil clientul său va ataca în judecată decizia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de același Rogac.

După discuțiile purtate cu clientul meu vizavi de decretul emis astăzi de Maia Sandu dumnealui mi-a comunicat că nu dorește să conteste decretul dat, or dumnealui nu a ținut niciodată la ordinul pe care l-a primit. El consideră că există probleme mult mai grave acum în țară care necesită rezolvate, decât primirea sau retrăgea unui ordin”, a declarat avocatul pentru tv8.md.

Citește și: Prima reacție din partea lui Vlad Plahotniuc, după ce Maia Sandu i-a retras distincția supremă în stat

Amintim că șefa statului a semnat astăzi un decret prin care i-a retras lui Vlad Plahotniuc distincția Ordinul Republicii, acuzând-ul că „a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”. Potrivit ei, această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale.

Plahotniuc a primit distincția în 2014, printr-un decret al fostului președinte Nicolae Timofti. Ordinul Republicii este distincţia de stat supremă în Republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button