fbpx

Rusia testează racheta invizibilă pentru sistemele de apărare: „Există în mod clar o provocare militară”

Rusia testează o rachetă cu tehnologie de ultimă generație, capabilă să pătrundă în câmpul sistemelor de apărare de coasta, fără să fie detectată. De exemplu, sistemele de coastă ale SUA ar putea să nu detecteze torpila.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rușii încearcă astfel să își asigure securitatea coastei de Nord şi controlul asupra unei rute maritime cheie între Asia şi Europa, scrie presa internațională, fiind citată de playtech.ro.

Experții în domeniul armelor și oficialii occidentali și-au exprimat îngrijorarea deosebită cu privire la o „super-arma” rusească, respectiv „torpila Poseidon 2M39”. Arma testată de ruși are capacitatea de a trece nedetectata de sistemele de apărare decoastă.

Jurnaliștii CNN dezvăluie că noua torpilă rusească e capabilă să depăşească nedetectată sistemele de apărare de coastă, cum ar fi de exemplu cele ale SUA. Această torpilă fără pilot este alimentată de un reactor nuclear și este concepută de designerii ruși pentru a se strecura pe lângă fundul mării.

Dispozitivul este destinat să livreze un focos de mai mulți megatoni, provocând unde radioactive care ar face zonele litoralului țintă nelocuibile timp de decenii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button