fbpx

Rusia: Temperaturile record provoacă incendii uriașe în Siberia

Canicula care afectează Rusia produce și primele efecte masive de mediu. Noi incendii forestiere de proporții afectează estul Siberiei. Pompierii ruși acționează pentru a ține sub control mai multe focare. Deși focul e departe de zone locuite, autoritățile monitorizează atent direcția coloanelor uriașe de fum degajate de incendii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare an se pot produce până la 27.000 de incendii de vegetație, din cauza secetei și a caniculei, scrie digi24.

Rusia se confruntă cu un val de căldură. Temperatura în Moscova a ajuns la 34,7% grade Celsius săptămâna aceasta, fiind egalat un record vechi de 120 de ani, a anunţat serviciul rus de meteorologie.

Potrivit meteorologilor, fenomenul reprezintă unul dintre efectele generate de schimbările climatice.

Potrivit multor oameni de ştiinţă, Rusia – în special Siberia şi Arctica – se numără printre cele mai expuse zone din lume în faţa schimbărilor climatice.

Rusia a înregistrat în ultimii ani mai multe recorduri de căldură, precum şi incendii uriaşe şi neobişnuite.

În iunie 2020, Rusia a raportat dincolo de cercul arctic o temperatură de 38 de grade Celsius la Verhoiansk, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de la începutul măsurătorilor meteorologice ruseşti în acea regiune.

Articole asemănătoare

Back to top button