fbpx

Rodica Antoci, după suspendarea provizorie de la șefia ANI: „Îmi voi demonstra nevinovăția”

Consiliul de Integritate a admis vineri, 18 martie, demersul procurorilor anticorupție cu privire la suspendarea provizorie a Rodicăi Antoci din funcția de președintă a Autorității Naționale de Integritate (ANI). Drept răspuns, șefa suspendată a ANI susține că Hotărârea contravine cadrului legal și nu întrunește cerințele speciale ale Legii speciale cu privire la ANI. Astfel, Antoci spune că își va demonstra nevinovăția „atât în instanțele naționale și dacă va fi cazul în instanțele internaționale”, în dosarul în care este vizată cu privire la depășirea atribuțiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Sunt șanse mari ca Hotărârea cu privire la suspendarea mea din funcție să fie acceptată, chiar dacă acțiunile respective contravin cadrului legal și nu întrunesc cerințele speciale ale legii cu privire la ANI, fapte pe care le voi demonstra în instanța de judecată, cât și în fața organelor de urmărire penală. De aici încolo vor urma foarte mari examinări, procese care mă vor ține departe de această instituție și pentru a-mi finisa mandatul de președintă a ANI.

Îmi voi apăra onoarea și demnitatea și îmi voi demonstra nevinovăția atât în instanțele naționale și dacă va fi cazul în instanțele internaționale, pentru că sunt mândră de ceea ce am realizat în acest mandat. Sunt mândră de echipa pe care am creat-o aici, la ANI. Constat cu regret că anume în plină campanie de depunere a declarațiilor de avere și interese personale, atunci când Autoritatea urma să-și prezinte raportul de activitate pentru 2021 în fața Parlamentului (…) ni se închide gura prin acele dosare fabricate. Declar cu toată răspunderea și sinceritatea că mi-am făcut și mi-am exercitat atribuțiile funcționale în conformitate cu cadrul legal”, a spus Rodica Antoci în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că activitatea președintei Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a fost verificată de un grup special de lucru. Decizia de a-l forma a fost luată după o sesizare din partea vicepreședintelui ANI, Lilian Chișca, „cu privire la omisiuni admise de anumiți factori de decizie între 2019-2021”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button