fbpx

Republica Moldova va achita cu 275 de dolari mai puțin pentru mia de metri cubi de gaz decât în luna precedentă

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, anunță că prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Mai exact, Republica Moldova achită 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful ModovaGaz a publicat sâmbătă, 21 mai, un tabel potrivit căruia în această lună Republica Moldova va plăti cu 275 de dolari mai puțin pentru mia de metri cubi de gaz decât în luna precedentă.

Conform tabelului, pentru luna mai vom plăti 919 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, și nu 1.194 de dolari cât costa în luna aprilie.

sursa: Unimedia.info

 

Șeful Moldovagaz a anuțat că prețul va sări de 1000 dolari. Tot atunci, pentru emisiunea „Поговорим о деньгах”, Vadim Ceban a spus că tarifele la gazul natural ar putea crește din nou în funcție de prețul de achiziție.

„Guvernarea trebuie să renegocieze contractul cu Gazprom de furnizare a gazelor naturale, întrucât formula stabilită anterior va produce o scumpire enormă în luna aprilie. Moldova ar putea cumpăra gazul rusesc cu 1200 sau chiar 1300 de dolari pentru o mie de metri cubi, față de 500 de dolari, cât este acum. Ei trebuie urgent să pună mâna pe telefon sau să meargă la Sankt Petersburg, la Gazprom, să deschidă cerul, să ia avionul, și în mod de urgență, până la 1 aprilie, să renegocieze toate aceste condiții. Sunt sigur că totul poate fi soluționat în interesul cetățenilor noștri”, a declarat fostul șef de stat, Igor Dodon.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că la moment nu se discută despre stabilirea unor noi termeni noi pentru auditul la MoldovaGaz. „Companiile internaționale, din nou au ezitat să vină în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița.

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale, la data de 12 ianuarie. Principala entitatea supusă auditului este SA „Moldovagaz”, dar pe lângă aceasta, controlul se va efectua și în cadrul întreprinderilor înrudite acesteia, care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate.

 

Articole asemănătoare

Back to top button