fbpx

Reacția Mitropoliei Moldovei privind decizia CtEDO de legalizare a cuplurilor LGBT: „Ne aflăm într-o situație îngrijorătoare”

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție în urma hotărârii CtEDO de legalizare a cuplurilor LGBT în statele semnatare ale Convenției Europene, inclusiv R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Mitropoliei, această decizie „va fi urmată de o reacție pe măsură, deoarece astfel de decizii contravin conștiinței eminamente ortodoxe și istorice a poporului”.

„Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie: ca niște oameni cu demnitate, care respectă istoria, tradiția, cultura și credința poporului care v-a oferit încrederea sau ca niște trădători care promovează „valori” străine acestui neam, de dragul unor trecătoare beneficii și recunoștințe”, se arată în mesaj.

Mitropolia anunță că „nu s-a opus și nici nu se opune aspirațiilor europene ale R. Moldova, însă își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei” și îndeamnă cetățenii să se opună deciziei în limitele permise de legislația R. Moldova.

Amintim că decizia CtEDO, luată pe data 17 ianuarie curent, obligă toate statele membre ale Consiliului Europei, inclusiv R. Moldova, să instituie o formă legală de protecție a cuplurilor formate din persoane de același sex.

Articole asemănătoare

Back to top button