fbpx

Reacția ministrei Sănătății la scrisoarea președintelui raionului Rezina: Vreau să înțeleagă orice cetățean cât de politizată a fost și rămâne medicina

Președintele raionului Rezina, Vasile Goblijă, i-a adresat o scrisoare deschisă ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, acuzând-o pe ministră de dezinformare și partizanat politic, în contextul expunerii sale cu referire la cazul fetiței de 8 ani care a decedat din cauza unei infecții virale la Spitalul raional Rezina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco a dat de înțeles că poziția Consiliului Raional Rezina ar fi una ieșită din tipare și neadecvată, menționând că ar vrea ca orice cetățean, din orice colț al țării, „să înțeleagă cât de politizată a fost și rămâne medicina”.

Ministra mai spune că prin mesajul președintelui raionului Rezina, postat și pe pagina de Facebook a Consiliului Raional Rezina, autoritatea locală s-a expus agresiv împotriva unei autorități centrale de resort, responsabilă de ancheta specializată a unui caz de deces.

„Stimabililor, prezumția nevinovăției o aplicați nu acolo unde trebuie, demisia am cerut-o directoarei pentru un managemnt defectuos, care nu are legătură cu Constituția și art.21 (prezumția nevinovăției) la care vă referiți și nici cu ancheta penală în derulare. Juriști pe acolo prin Consiliu nu sunt? Să mai facă niște instruiri cu referire la lege, la responsabilitatea unei autorități locale, la relațiile cu autoritatea centrală, dar și grija față de locuitorii acestui raion.

Și pe pagina unei autorități nu scrieți toate presupunerile Dvs și laudațiile exagerate directoarei, stimate Președinte de raion. Despre sutele de greșeli nici nu mai vorbesc”, a scris Nemerenco.

Articole asemănătoare

Back to top button