fbpx

Președintele raionului Rezina i-a adresat o scrisoare publică ministrei Sănătății: Reformele în medicină nu se fac pe rețelele de socializare

După ce ministra Sănătății, Ala Nemerenco, s-a expus pe rețelele de socializare despre cazul Sabinei, fetița de 8 ani care a decedat din cauza unei infecții virale banale, acuzând medicii de la Spitalul raional Rezina de neprofesionalism, președintele raionului, Vasile Goblijă, i-a adresat o scrisoare publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul său, acesta o acuză pe ministră de dezinformare, menționând că aceasta ar face campanie pentru partidul din care face parte. Totodată, Goblijă scrie că din Comisia ministerială care se ocupă de cazul fetiței decedate, doar doi membri au fost la Spitalul raional Rezina, în timp ce ministra nu a fost prezentă.

Cât despre directoarea spitalului, Nina Postu, căreia ministra i-a cerut demisia, președintele raionului spune că aceasta ar fi depus o cerere pentru a fi primită la audiență la Ala Nemerenco, însă, chiar și după o lună și jumătate, aceasta nu ar fi primit vreun răspuns.

„Pe 16.08.2019 a depus cerere de demisie la Consiliul raional care a fost examinată în ședință în aceeași zi, și toți consilierii raionali din toate formațiunile politice au votat unanim împotriva demisiei Doamnei Nina Postu, ba mai mult ca atât, au rugat-o și au încurajat-o să rămână în funcție și să activeze mai departe.

Doamna Nina Postu activează la Spitalul raional Rezina de 24 de ani, ultimii 4 ani în calitate de director. Pe tot parcursul activității, dumneaei a demonstrat că este un doctor profesionist, devotată profesiei, responsabilă, onestă și un om cu inimă mare, care niciodată nu a fost și nu este indiferentă față de pacient și de angajat. Colectivul pe care îl conduce o respectă și este un colectiv de medici și personal medical calificat, care zi și noapte muncesc din greu ca să salveze veți omenești”, precizează Vasile Goblijă.

Președintele raionului Rezina îi mai spune ministrei că „reformele în medicină nu se fac pe rețelele de socializare, mai ales în timpul orelor de muncă, ci comunicând, în primul și primul rând, cu comunitatea medicală și anume comunicând nu prin războaie, amenințări, învinuiri nefondate în adresa medicilor, dar ascultându-i și în comun de îmbunătățit sistemul medical, condițiile de muncă a angajaților din domeniu și serviciile medicale prestate”.

Articole asemănătoare

Back to top button