fbpx

Reacția coordonatoarei Programului național de imunizări după declarațiile Alei Nemerenco despre Sputnik V

După ce Ala Nemerenco afirma că Sputnik V ar putea fi administrat doar contra plată, Ninel Revenco, coordonatoarea Programului național de imunizări, a declarat pentru IPN că „este prematur de discutat despre acest fapt”, iar vaccinurile trebuie asigurate gratuit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit specialistei, există decizia Comitetului național consultativ în domeniul imunizărilor, care prevede aducerea în Republica Moldova a preparatelor pentru imunizare contra COVID-19,  aprobate și autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății.

Așadar, aceasta punctează că dacă Agenția Medicamentului din Moldova a decis autorizarea vaccinului Sputnik V, au existat argumente, însă Revenco nu cunoaște care ar fi acestea.

Amintim că, Ala Nemerenco acuza mai mulți deputați, numele cărora nu l-a menționat, că ar avea intenții dubioase în ceea ce privește importarea vaccinului Sputnik V în Republica Moldova. Consiliera prezidențială în domeniul sănătății scria pe pagina sa de Facebook că sute de mii de doze ar aștepta autorizarea de import, însă ar putea fi administrate doar contra plată, în instituții medicale private.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button