fbpx

Nemerenco, despre Sputnik V: Un lot așteaptă să primească autorizația de import și să fie comercializat doar contra plată

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, declară că un lot de vaccin rusesc contra COVID-19 ar aștepta să fie importat în țară. Potrivit ei, acesta ar urma administrat doar în instituții medicale private.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, funcționara a criticat acțiunile unor deputați, însă fără a preciza despre cine este vorba. Potrivit ei, orchestrarea unor presupuse dezinformări despre preparatul de la AstraZeneca ar avea în spate anume acest fapt.

„Întrebarea mea este – de ce deputații care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut și nu fac niciun efort să aducă o donație de vaccin măcar echivalentă celei din România? Deși s-ar putea și mai mult. Ei fac doar ședințe și dau indicații. Asta când au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor. Și nu au făcut nimic ca să asigure țara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Și asta în timp ce toate țările, prin lunile septembrie-noiembrie 2020, deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul.

Dar știți de ce ei doar vorbesc și atacă? Și nu fac nimic? Fiindcă înregistrarea la Agenția Medicamentului nu s-a făcut pentru ca dumnevoastră, cetățenii, să aveți acces la Sputnik. Ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import, ca să fie introdus în țară. Și să fie comercializat doar prin instituții private și doar contra plată. Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți. Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziția oamenilor vaccin gratuit și în cantități suficiente?”, scrie Nemerenco.

Amintim că, în Republica Moldova sunt deocamdată autorizate trei vaccinuri contra COVID-19. Este vorba despre Pfizer, AstraZeneca și Sputnik-V.

Marți a fost dat start imunizării, după ce în Republica Moldova au ajuns 21.600 de doze donate de România, iar în scurt timp în țară ar urma să vină și un lot de vaccinuri de care vom beneficia prin intermediul programelor internaționale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button