fbpx

Reacția ANRE la presupusa criză de carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a venit cu reacție la presupusa criză de carburanți, după ce Rompetrol, Bemol și TirexPetrol au anunțat că au rămas fără motorină în stoc, neafinșând prețurile pe panouri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel ANRE constată din datele statistice oficiale, că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare.

„Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, comunică ANRE.

Instituția precizează că în conformitate cu datele preliminare în perioada 01 – 22 iulie curent pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 mii de tone de motorină.

De asemenea, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

Totodată, cadrul legislativ actual a identificat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button