fbpx

PSRM nu-și schimbă poziția. Batrâncea, după discuțiile cu Sandu: Pledăm pentru învestirea unui Guvern

Socialiștii nu-și schimbă opinia. Aceștia pledează, în continuare, pentru învestirea unui nou cabinet de miniștri. În același timp, deputatul Vlad Batrâncea a reiterat faptul că formațiunea din care face parte este de acord acu alegerile parlamentare anticipate numai după depășirea crizei pandemice. Declarațiile au fost făcute, după consultările pe care președinta Maia Sandu le-a inițiat pentru a discuta despre posibilitatea declanșării scrutinului parlamentar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am încercat să aflăm de ce doamna președintă a mers absolut unilateral. Totodată, am reiterat că soluțiile pot fi găsite într-un dialog de comun acord. Nu vom accepta presiuni și poziții unilaterale. Mizăm pe un dialog autentic”, a spus Batrâncea, după consultările cu președinta Sandu.

În același timp, socialistul susține că nu are informații suplimentare referitor la poziția Maiei Sandu, în aceest sens.

„…Poziția noastră a fost foarte clară. Într-o perspectivă rezonabilă, alegerile pot avea loc doar după stabilizarea situației pandemice, cu un Guvern care să gestioneze responsabil lucrurile în țară”, a adăugat socialistul.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat consultări cu deputații după ce a fost boicotată audierea echipei guvernamentale a lui Igor Grosu, care urma să ceară votul de încredere. Subiectul nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum, după ce PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe.

Pe de altă parte, majoritatea formată de cele două formațiuni a anunțat în plen că este împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Parlamentarii vizați insistă pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și afirmă că dacă acesta se retrage sau nu va putea candida, se va identifica prioritar o altă persoană pentru această poziție.

La consultările din 26 martie curent nu au ajuns deputații din PSRM și din platforma Pentru Moldova întrucât, potrivit acestora, ședința plenară din acea zi era mai importantă decât niște „discuții mimate”.

Citește și: Ulanov, după consultările cu Sandu: „Discuțiile au fost constructive”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button