fbpx

PSRM examinează posibilități pentru a încerca demiterea Nataliei Gavrilița

La un an de la învestirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, opoziția parlamentară califică activitatea actualului Executiv drept lipsită de viziune. Vicepreședintele Parlamentului spune că Guvernul n-are un plan bine structurat anticriză și ignoră complet principiul meritocrației din procesul de promovare a oamenilor în funcții. Vlad Batrîncea spune că opoziția va încerca demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, scrie ipn.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Trebuie să-și recunoască greșelile, inclusiv la capitolul politicii de cadre. A fost promovat un Guvern de partid, după criterii netransparente, avem miniștri anonimi sau slab pregătiți care nu sunt capabili să vină cu măsuri anticriză. Ne gândim la moțiune de cenzură. După un an de zile putem concluziona că acest Guvern nu furnizează rezultate, nu corespunde așteptărilor cetățenilor. Sunt necesare alegeri anticipate și cetățenii să decidă în cine au încredere. Cetățenii trebuie să aibă oportunitatea fie să reconfirme mandatul oferit PAS, fie să aleagă alte partide. Dar e clar că viitoarea guvernare trebuie bazată pe compromis”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru”.

Vlad Batrîncea spune că guvernarea unui singur partid în Republica Moldova prezintă numeroase riscuri. Potrivit politicianului, este examinată și posibilitatea organizării unor proteste antiguvernamentale fără drapele de partid.

„Un Guvernul care aparține în exclusivitate unui singur partid politic și-a demonstrat incapacitatea, un singur partid politic nu are viziuni, nu are cadre. Acest monopol politic devine periculos pentru țară prin subordonarea politică la Moldova1, subordonarea justiției, lipsă de transparență în gestionarea banilor publici. O majoritate parlamentară din două-trei partide ar asigura mai multă transparență și dezbateri. Pentru că aceasta este structura societății din Republica Moldova. Proteste vor mai fi, dar ele trebuie să fie naționale, trebuie să existe o agendă națională care consolidează cetățenii”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021 cu voturile a 61 de deputați PAS. Pentru ca proiectul moțiunii de cenzură să treacă testul Parlamentului sunt necesare cel puțin 51 de voturi. În prezent, guvernarea PAS deține în Parlament 63 de mandate din 101.

Articole asemănătoare

Back to top button