fbpx

Procuratura i-ar putea înainta noi învinuiri lui Plahotniuc. Au fost audiați martori din străinătate

Noi învinuiri i-ar putea înaintate lui Vlad Plahotniuc. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat în ultima ediției a emisiunii Politica de la TV8 că se întreprind acțiuni pentru a-i dovedi activitățile ilegale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Stoianoglo, săptămâna trecută procurorii au fost în România și au interogat martori în dosarele în care figurează Plahotniuc. Este vorba inclusiv de parteneri de afaceri ai fostului lider al PDM.

În același timp, procurorul general le-a bătut obrazul lui Viorel Morari și Adrianei Bețișor. Potrivit lui, aceștia știau încă din 2018 care sunt rezultatele raportului Kroll 2 și că în document este indicat numele lui Plahotniuc, însă nu ar fi întreprins nimic pentru a elucida implicarea omului de afaceri în procesul fraudei bancare.

„Lui Plahotniuc îi sunt înaintate mai multe învinuiri, inclusiv organizarea unui grup criminal, răpire, abuzuri. Cred că nu se vor finaliza aici acuzațiile. Astăzi sunt mulți care spun că știau de mult timp. Da! La nivel de declarații politice mulți știau de mult timp, dar pentru prima dată în istoria investigării învinuirile i-au fost înaintate în timp ce noi ne facem lucrul. Avem foarte multe materiale în privința lui Plahotniuc și nu facem cercetări doar în Moldova”, a precizat Stoianoglo.

În cadrul emisiunii menționate, șeful Procuraturii Generale a mai declarat că dosarul laudromatului are peste 500 de volume, iar cel al furtului miliardului – peste 1000. Totodată, el a conchis că este gata să aibă o întrevedere cu Maia Sandu și „să îi răspundă la toate întrebările”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button